19.07.2021 НЕДОСТУПНІ КОМУНІКАЦІЇ.

НЕДОСТУПНІ КОМУНІКАЦІЇ.

«Совіньйон-Дачний» – це найдоросліший та найменший мікрорайон в Совіньйоні. Тут мініатюрні вулиці та вузькі автомобільні дороги. Відповідно деякі ділянки підземних комунікацій розташовані на території приватних володінь. Це одна з особливостей обслуговування інженерних мереж, куди входять водопровід та каналізація і які потребують відповідний доступ.

Завдяки розумінню більшої частини свідомих жителів мікрорайону данні інженерні мережі стають доступними для проведення різного роду ремонтних та аварійних робіт. Однак є і такі жителі, що мешкають на вул. Спортивна, які на відріз відмовляються надавати доступ сантехнічної служби «Комунсервіс» і, тим самим, створюють перешкоди для проведення подібних робіт, порушуючи закон України, викладений нижче.

Згідно п.п 7 п. 2 ст. 7 закону України «Про житлово-комунальні послуги» споживачі зобов’язані забезпечити доступ у своє житло виконавців комунальних послуг або їхніх представників у порядку визначеному законом і договорами про надання відповідних житлово-комунальних послуг, для ліквідації аварій, усунення неполадок санітарно-технічного та інженерного обладнання та ін.

https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2189-19#Text

Мотивація цих власників одна – «Це приватна територія, на якої ви не маєте права проводити жодних робіт».

Подібні переговори між обслуговуючої організацією «Комунсервіс» та власником ділянки можуть продовжуватися протягом декількох днів, що значно гальмує і ускладнює процес усунення аварійної ситуації.

Шановні жителі Совіньйону!

Ми всі бажаємо жити в правовій демократичній державі, де всі – від президента до працівника комунальної служби виконують закон. Але чомусь деякі вважають, що виконувати закон повинні всі, окрім їх самих і обурюються, коли хтось не виконує закон.

«Комунсервіс» не правоохоронна організація, тому її робітники не зобов’язані узгоджувати, домовлятися, виставляти судові позови для виконання відповідної роботи. Працівники «Комунсервіс» зобов’язані виконувати роботи, пов’язані з наданням послуг всім жителям Совіньйона на рівних підставах, а жителі Совіньйона зобов’язані поважно ставитись до процесу виконання працівниками «Комунсервіс» своїх обов’язків.

В умовах, що склалися: низька заробітна плата, зношені комунікації, розташування інженерних мереж в межах приватних ділянок, екстремальної температури повітря виконання обов’язків по забезпеченню жителів Совіньйона всім комплексом послуг серйозно утруднено.

В умовах, коли селищна рада і деякі жителі житлового масиву зайняли відверто ворожу позицію (розроблені і узгодженні з усіма інстанціями тарифи не приймаються протягом двох років), робітники «Комунсервіс» продовжують виконувати свої обов’язки, відповідно до договірних зобов’язань. Тоді чому деякі жителі Совіньйона вважають можливим не виконувати правила водокористування, не допускати працівників «Комунсервіс» на свої ділянки для проведення ними своїх службових обов’язків, що призводить до викиду каналізаційних стоків, які приносять шкоду здоров’ю всім жителям Совіньйона.

Всі вони є вашими сусідами. Скільки часу ви будете продовжувати сидіти в своїх домах і не звертати увагу на те, що відбувається поряд з вами? Ми, працівники «Комунсервіс», самі з усім цим впоратися не можемо. Допоможіть зробити так, щоб всім вам на цій території жилося добре и комфортно.

З повагою,

«Комунсервіс».

← Все новости