29.12.2020 ЗВЕРНЕННЯ ДО МЕШКАНЦІВ, ЯКІ СПОЖИВАЮТЬ ЕЛЕКТРИЧНУ ЕНЕРГІЮ

ЗВЕРНЕННЯ ДО МЕШКАНЦІВ, ЯКІ СПОЖИВАЮТЬ ЕЛЕКТРИЧНУ ЕНЕРГІЮ 

Відповідно до ст. 12 Закону України «Про житлово – комунальні послуги» надання житлово-комунальних послуг здійснюється виключно на договірних засадах.

Договори про надання житлово-комунальних послуг укладаються відповідно до типових або примірних договорів, затверджених Кабінетом Міністрів України або іншими уповноваженими законом державними органами відповідно до закону. Такі договори можуть затверджуватися окремо для різних моделей організації договірних відносин (індивідуальний договір та колективний договір про надання комунальних послуг) та для різних категорій споживачів (індивідуальний споживач, колективний споживач).

Необґрунтована відмова споживача (іншої особи, яка відповідно до договору або закону укладає договір в інтересах споживача) від укладання договору є підставою для припинення в односторонньому порядку виконавцем надання відповідної комунальної послуги такому споживачу.

Послуга з постачання електричної енергії надається згідно з умовами договору та вимогами правил, затверджених Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

Відповідно до Правил роздрібного ринку електричної енергії (далі Правила), затвердженого Постановою НКРЕКП №312 від 14.03.2018 року для забезпечення розподілу електричної енергії до межі балансової належності електроустановок колективного побутового споживача між колективним побутовим споживачем та оператором системи у передбаченому Правилами порядку укладається договір споживача про надання послуг з розподілу (передачі) електричної енергії, який розробляється оператором системи на підставі додатка 3 до Правил.

Так, пунктом 10.2.4. Правил передбачено, що колективний побутовий споживач на підставі договору про постачання електричної енергії здійснює закупівлю електричної енергії у постачальника електричної енергії з метою її подальшого використання споживачами колективного побутового споживача для задоволення комунально-побутових потреб споживачів колективного побутового споживача, для технічних цілей та інших потреб колективного побутового споживача. За обсяг закупленої електричної енергії з постачальником електричної енергії розраховується колективний побутовий споживач відповідно до умов договору.

Пункт 10.2.5. Правил, зазначає, що закупівля електричної енергії та розподіл здійснюються за рахунок коштів споживачів колективного побутового споживача.

Умови використання електричної енергії, розрахунків за неї, умови технічного забезпечення електропостачання електроустановок споживачів колективного побутового споживача, утримання та обслуговування технологічних електричних мереж колективного побутового споживача регулюються установчими документами та/або укладеними в установленому законодавством порядку договорами між споживачами колективного побутового споживача та колективним побутовим споживачем щодо розподілу та постачання електричної енергії в межах колективного побутового споживача.

На сьогоднішній день, у значної кількості споживачів, які мешкають у Совіньйоні відсутні договори на постачання електричної енергії, що ставить під загрозу подальшу закупівлю та постачання електричної енергії мешканцям.

З метою уникнення у подальшому складнощів, у закупівлі електричної енергії для потреб мешканців Совіньйону, необхідно у найкоротші терміни укласти договори на постачання електричної енергії між ТОВ «Комунсервіс» та кожним окремим споживачем, для чого споживачам послуги необхідно з’явитись до ТОВ «Комунсервіс» для підписання такого договору.

 

Вдячні за співпрацю та розуміння.

 

З повагою,

ТОВ «Комунсервіс».

← Все новости