03.04.2022 БІЖЕНЦІ В СОВІНЬЙОНІ

БІЖЕНЦІ В СОВІНЬЙОНІ.

Вчора в соціальних мережах, та на  офіційних ресурсах Таїровської селищної ради було розміщено інформацію про відмову розміщення біженців в закладах на території Совіньйона.

Дійсно, було звернення від керівництва Таїровської ради з проханням надати інформацію про можливість безоплатного розміщення біженців.

Дійсно було надано відповіді, які було викладено у мережі.

Однак ця відмова була обумовлена рядом причин.

В Совіньйоні, як і на території всієї України діє воєнний стан. Пансіонат та готелі припинили свою діяльність ще за місяць до початку війни, у зв'язку із суттєвим подорожчанням енергоресурсів.

Після початку війни більшість співробітників виїхали з Одеської області або за межі України, тому обслуговувати об'єкти немає кому. В цілях економії обмежено водопостачання та електропостачання об'єктів, опалення взагалі відключено. Організація харчування є неможливою за відсутності персоналу, а також облікових коштів на придбання продуктів харчування. При цьому підприємства вимушені сплачувати податок на землю та нерухомість, між іншим до місцевого бюджету. У підприємств об'єктивно не має можливості прийняти людей, не забезпечивши їм людські умови перебування. Приміщення холодні, сирі та підготовка їх для прийняття людей потребує багато часу та обслуговуючого персоналу, якого на даний час немає.

Однак власник об'єктів не залишається в стороні та  всіма можливими способами допомагає ВСУ. Частина інвентаря об'єктів, в часності ліжка, було передано для організації територіальної оборони. При сприянні цієї людини ВСУ отримали чотири одиниці великовантажної техніки (автокран, самоскиди, навантажувач), комп’ютерна техніка, обігрівачі, електроплити для приготування їжи. В приміщеннях власника влаштовані два сховища, в комфортних умовах яких провели не одну ніч жінки та діти. Коли Таїровська рада тільки замовляє приміщення, Совіньйон вже приймає біженців, яких на даний час більше двадцяти осіб і всі вони забезпечені усім необхідним для проживання, харчування, забезпечені одягом та іграшками і побутовими предметами.

Таїровска селищна рада, пани блогери, у цей час слово, як куля – якщо воно сказано, то це постріл. Невже у вас зовсім зникло поняття совісті та порядності. В межах Таїровської Громади з її бюджетом 450 млн. грн. не робиться і десятої частини того, що робиться в житловому масиві«Совіньйон». І робиться це завдяки тому, що власник, який заснував цей масив не поклав гроши собі в кишеню і не поїхав у Грецією або на Кіпр, а зробив систему, яка працює впродовж 25-ти років в цілодобовому режимі та забезпечує всіх мешканців Совіньйону побутовими послугами.

А скільки грошей із своєї кишені пожертвували працівники апарату Таїровської селищної ради, які мають достатню зарплатню, скільки пожертвували їх голова, їх секретар, голови департаментів і що вони зробили за ці кошти. Спочатку на своєму прикладі доведить, хто ви такі і що ви коштуєте, як керівники, а потім пишить про інших.

Керівництво Таїровської громади, звернувшись з листом, навіть не намагалося якимось чином обговорити можливі варіанти, при цьому громада отримує державне фінансування за умови розселення біженців на своїй території.

Знов подвійні стандарти. Є ще обставини, у зв'язку із чим є неможливим розселення людей по близу узбережжя, про ці обставини  керівництво громади не може не знати.

Нехай ці образливі пости місцевої влади залишаються на совісті її керівництва.


З повагою,

адміністрація ж/м «Совіньйон».

← Все новости