06.07.2023 АВАРІЙНА НЕДІЛЯ

АВАРІЙНА НЕДІЛЯ

Знеструмлення п’яти трансформаторних підстанцій в Совіньйоні сталося пізно ввечері 2 липня. Без світла залишились декілька мікрорайонів, а саме частково «Совіньйон-3» та «Совіньйон-1», повністю «Совіньйон-Дачний», апартаменти «Аврора» та «Човнова станція». Спрацював «захист» на центральної ТП «Чорноморка», де й сталося аварійне знеструмлення одного з осередків.

Поки встановлювали причини відключення, служба електриків «КОМУНСЕРВІС» паралельно розпочала роботи з пошуку резервних ліній електропостачання і вже близько дев'ятої ранку світло в зазначених районах було підключено.

Причина відключення – пошкодження кабелю напругою 10 тис Вольт на трансформаторній підстанції, що розташована біля арт-кафе «Бункер» в «Совіньйоні-1». Наразі роботи з ремонту кабелю проводяться сторонньою організацією із залученням спеціалістів з електротехніки. По завершенню ремонту кабель пройде відповідне лабораторне випробовування, після чого він буде підключений до ТП.



Наразі представники ДТЕК Одеські електромережі також проводять роботи біля арки «Люстдорф». Там було виявлено місце ушкодження та проводяться роботи з ремонту високовольтного кабелю, який живить причали кооперативу «Отрада».

Зазначимо, що подібні аварійні роботи в Совіньйоні, а саме заміна та відновлення ліній електромереж, ремонт і придбання нових трансформаторів та інші, проводяться за рахунок 0,34 грн., які додаються до кожного спожитого кіловату і витрачаються лише на утримання електромереж. Тому прохання до кожного жителя сплачувати комунальні рахунки відповідально та своєчасно. Велика кількість боргів від споживачів значно заважає обслуговуючої організації якісно, оперативно та своєчасно усувати аварійні ситуації на території житлового масиву.

← Все новости