01.09.2023 ЗАСМІЧЕННЯ КАНАЛІЗАЦІЙНОГО КОЛЕКТОРА БІЛЯ КНС «ЧОРНОМОРКА».

ЗАСМІЧЕННЯ КАНАЛІЗАЦІЙНОГО КОЛЕКТОРА БІЛЯ КНС «ЧОРНОМОРКА».

Обслуговуюча організація «КОМУНСЕРВІС» провела масшатбні роботи перед територією центральної каналізаційно-насосної станції «Чорноморка».

Велика кількість рідини потрапила на поверхню, в результаті чого затопило територію вздовж вулиці Зої Космодем’янської.


Причини аварії – засмічення каналізаційного колектора.

Жителі найближчих ділянок звернулися до «Інфоксводоканалу» та повідомили про ситуацію, що сталася, але представники водопостачальної організації відмовились від проведення аварійних робіт, мотивуючи своє рішення тим, що це абонентські мережі.

Насправді, до цієї комунальної мережі підключені низка житлових масивів, підприємств та закладів, а саме: житловий масив «Совіньйон», «Зелений гай», «Академ-містечко», «Парк Совіньйон», Рибний порт, завод «Водний світ», футбольна база «Чорноморець», дитячий санаторій «Люстдорф», бази відпочинку «Медик» та «Кінап» та приватні ділянки.

Для ліквідації техногенної катастрофи, пов’язаної з витіканням фекальних стоків та затопленням приватних домоволодінь, засновником Совіньйона було прийнято рішення щодо термінового проведення робіт з очищення каналізаційних колекторів.


На першому етапі співробітники сантехнічної служби за допомогою насосів виконали роботи з осушення території. Після чого взялися безпосередньо за усунення причини аварійної ситуації.

Також було додатково залучено підрядну організацію, яка, за допомогою спеціального потужного обладнання, виконала роботи з очищення всіх каналізаційних колекторів.


Наразі вони знаходяться у справному стані та працюють в штатному режимі.

Дивіться відеорепортаж у проекті «Підсумки» за посиланням нижче

https://youtu.be/WoeGscHngt4

← Все новости